Per Dag

LogoKunstCultuurHuizen
LogoKCH_Thumb.jpg
woensdag 22-02-2017
Unieke mix van kunst- en cultuuractiviteiten
Theater 'De Boerderij'
Hellingstraat 9 Huizen
LogoKCH_Thumb.jpg
woensdag 29-03-2017
Unieke mix van kunst- en cultuuractiviteiten
Theater 'De Boerderij'
Hellingstraat 9 Huizen

Activiteiten op 18 mei 2012

<< terug

Expostie Kunstroute Trappenberg

Expostie Kunstroute Trappenberg met schilderijen van Jettie Rosenboom.
Lokatie de Trappenberg, Crailoseweg 116, 1272 EX Huizen

Carillon concert

Met een concert met een mobiel carillon van liefst vijftig klokken gaat het Kunst- & Cultuurfestival Huizen 2012 klinkend van start. Het carillon ‘Bell Moods’ staat op 18 mei opgesteld bij de Oude Kerk in het centrum van Huizen en wordt bespeeld door de beiaardier Boudewijn Zwart uit Nijkerk.

Historische wandelroute door Huizen in kader van Kunst & Cultuur Festival

Vrijdag 18 mei organiseert het Huizer Museum i.s.m. Stichting Kunst & Cultuur een wandelroute langs allerlei historische panden en plekken in Huizen.
De aanvang van deze wandelingen is om 11.00 en om 13.00 uur en
start bij de ingang van De Oude Kerk, Kerkstraat 1 te Huizen. Kosten voor de wandeling € 3,-- per persoon, aan de gidsen te voldoen.
De gehele dag is het centrum van Huizen de traditionele bruisende Erfgooiersmarkt te bezoeken en kunt u dus bovendien kennismaken met de rustieke en rustige plekjes van het oude dorps hart.
 

De wandeling staat onder leiding van een ervaren gids en is geschikt voor iedereen die van historie en wandelen houdt. De route leidt langs diverse boerderijen met verschillende soorten gevels, een boerentuin met bleekveld, een bakhuisje, oude visserswoningen en woningen van allerlei ambachtslieden. De gids brengt de wandelaar ook op de hoogte van architectonische details en zal zeker nog wat anekdotes kunnen vertellen. Uiteraard wordt eveneens verteld over de rijke historie die Huizen kent met betrekking tot het boerenleven en niet te vergeten de bloei van Huizen in de tijd dat de visserij haar hoogtepunt bereikte.
 

De wandeling duurt ongeveer 1 uur en aansluitend kan een bezoek aan het museum worden gebracht.  Nog een origineel cadeautje of een VVV cadeaubon nodig …., neem eens een kijkje in de museumwinkel.
 

Open: dinsdag t/m zaterdag 13.30-17.00 uur
 

Stichting Kunst & Cultuur Huizen i.s.m. Huizer Museum Het Schoutenhuis.

Erfgooiersdag in ’t hart van Huizen

De kramen van de Boeren en Brocante Markt zijn te vinden op het Oude Raadhuisplein. Daarnaast staan er als vanouds door het hele centrum bijna tweehonderd kramen opgesteld met de leukste waren en artikelen. 

Smedendagen 18 & 19 mei

Botterwerf Havenstraat 300, 1271GD HUIZEN / www.botterwerfhuizen.nl
Scheepswerven en smederijen zijn als vanouds met elkaar verbonden. Op de Botterwerf spatten de vonken er dan ook af in de al even authentieke smederij, die in hetzelfde pand gehuisvest is.

Cabareteske voorstelling Burn OUT!

Theater De Boerderij aan de 1271 VA Huizen
Telefoon: 035 525 62 52 (ma. t/m vr. 11.00 - 14.00 uur)

Cabareteske voorstelling Burn OUT! gespeeld door Joep Lochtenberg onder auspiciën van Toneelvereniging Ontwaakt.
Mensen met een Burn-out voelen zich onbegrepen en de sociale omgeving heeft geen idee hoe ermee om te gaan. Stof genoeg om een avondvullend programma te schrijven zou je zo zeggen! Joep Lochtenberg is ervaringsdeskundige! Zijn eigen burnout was de inspiratiebron voor deze voorstelling.