Per Dag

LogoKunstCultuurHuizen
LogoKCH_Thumb.jpg
woensdag 22-02-2017
Unieke mix van kunst- en cultuuractiviteiten
Theater 'De Boerderij'
Hellingstraat 9 Huizen
LogoKCH_Thumb.jpg
woensdag 29-03-2017
Unieke mix van kunst- en cultuuractiviteiten
Theater 'De Boerderij'
Hellingstraat 9 Huizen

Activiteiten op 1 juni 2012

<< terug

Tentoonstelling Typisch Holland!

Het Huizer Museum, Achterbaan 82, 1271 TZ Huizen, www.huizermuseum.nl
Tel: 035-5250223, info@huizermuseum.nl
Open: dinsdag t/m zaterdag van 13.30-17.00 uur.

BEACH FESTIVAL HUIZEN PAKT UIT

De Zomerkade tegenover het strandterras van het eetcafé The Beach is deze lente weer het toneel van een breed scala aan muzieksoorten. Het uitgebreide programma omvat een swingende (gospel)korenavond, een uniek optreden van de internationaal vermaarde jazz en folkviolist Tim Kliphuis met het Prinses Irene Harmonie Orkest, tal van popbands, een blue-grass-band, het oog- en oorstrelende zangtrio Sim’Ran en een compleet jazzfestival op de laatste van de vier festivaldagen.
Het Beach Festival is tot stand gekomen door een samenwerking van Iette Papilaja (eetcafé The Beach), Nol van Bennekom en Frans R. Bianchi (Stichting Kunst en Cultuur Huizen).
Natuurlijk hoopt de organisatie op mooi weer, maar er zal niet worden getreurd als dat wat tegen valt want met de grote theatertent wordt de veiligste weg bewandeld. Op donderdag 31 mei om 20.00 uur brandt het gospelfeest los.
Op vrijdag 1 juni zingt het Christelijk gemengd koor Revival en daarna is het harmonie orkest van Prinses Irene aan de beurt met als gasten violist Tim Kliphuis en zijn trio.
Het bekende Popkoor Huizen ’Njoy opent zaterdag 2 juni om 15.00 uur het programma, waarna we in de tent de partyband ‘Blend 11’, John Leahy met zijn Blue Grass Band, Danny Lukassen, maar ook De Blaerders uit Blaricum aantreffen.
Het klapstuk van de avond is Sim’Ran, een sensationele R&B-popgroep. In 2010 haalde Sim’Ran de live shows van Holland’s Got Talent en een jaar later deden ze met succes mee aan The X-Factor, waar ze de halve finales haalden.
Op 3 juni, de vierde dag van het Beachfestival, is ingeruimd voor het brede begrip ‘jazzmuziek’. Dat dit veel muziekstijlen omvat wordt op deze dag nog eens bevestigd. Het jazzfestival begint al om 13.00 uur met de Jazz Junior Big Band van de Amsterdamse Muziekschool o.l.v. Peter Guidi. Oosterdok4 (het inmiddels fameuze ‘wonderkind’- kwartet, waarin de 15-jarige pianist Stefan Bos speelt, staat ook op het programma, alsmede het Klezmer Quintet Rozjinkes en het Gabriele van der Linden Quartet die voor ons met onder meer Braziliaanse ritmes de zomerse strandsfeer zullen oproepen. De singersongwriter Adam Hoek van 'The Voice of Australia', Sidney McWood Band, de partyband JammPurr, Gillian Muskita & John Pattiata en niet te verheten het Huiz’ Orkest van de Huizerdag The Swinging Seniors zijn van de partij.

Vrijdagavondmuziek op de Zuidereng met een (bloemen)schilderijen tentoonstelling

‘Bloemenschilderijen en Muziek door de tijd’.
Een programma van kijken en luisteren.

Lokatie:  Nieuwe kerk, Brede Englaan, Huizen

Richard Vos en Janine van der Kaaij

Janine van der Kaaij, bloemschilderes uit Huizen, zal diverse momenten uit de bloemschilderkunst toelichten: Jan van Huysum, Van Gogh, Georgia O’Keeffe en eigen werk.

Richard Vos zal daar bij muziek uitgekozen van Barok tot hedendaags: oa Vivaldi (lente uit de 4 jaargetijden), Bachen Debussy. Richard zal die uitvoeren op Orgel, Piano en Klavecimbel.

Beach Festival Huizen / Concertgala

Beach Festival Huizen / Concertgala met Tim Kliphuis Trio & Harmonieorkest Prinses Irene en het Christelijk gemengd koor Revival Huizen in het voorprogramma.
De presentatie is in handen van Kent Hanson, bekend van ‘Yes to Jazz’, het wekelijkse jazzprogramma van de regionale zender Radio 6 FM.
20.00 – 20:30 uur Koor Revival Huizen
20.45 – 22:30 uur Tim Kliphuis Trio & Prinses Irene Harmonie Orkest

Toneelvoorstelling ‘Onder het Melkwoud van Dylan Thomas’

Het Plankenierstheater in Huizen
Toneelvoorstelling ‘Onder het Melkwoud van Dylan Thomas’ / Een meesterlijke vertaling van Hugo Claus.


Speeldata 20, 24, 25, 26, 31 mei en 1, 2, 3, 7, 8 en 9 juni.
Voor exacte tijden en reserveringen en voorstellingen met voorafgaand een theaterbuffet of Indonesisch buffet.
Zie www.plankeniers.nl
Plankeniers THEATER
Flevolaan 39
1411 KC Naarden
(postcode tbv navigatie)
Telefonisch reserveren: woensdag t/m vrijdag 11.00 - 13.00 uur / 035 692 07 90