Per Dag

LogoKunstCultuurHuizen
LogoKCH_Thumb.jpg
woensdag 22-02-2017
Unieke mix van kunst- en cultuuractiviteiten
Theater 'De Boerderij'
Hellingstraat 9 Huizen
LogoKCH_Thumb.jpg
woensdag 29-03-2017
Unieke mix van kunst- en cultuuractiviteiten
Theater 'De Boerderij'
Hellingstraat 9 Huizen

Activiteiten op 16 juni 2012

<< terug

Tentoonstelling Typisch Holland!

Het Huizer Museum, Achterbaan 82, 1271 TZ Huizen, www.huizermuseum.nl
Tel: 035-5250223, info@huizermuseum.nl
Open: dinsdag t/m zaterdag van 13.30-17.00 uur.

Poppenkast theater

15:30 uur Poppenkast theater

JAN KLAASSEN EN DE DINO door Poppentheater “De Kleine Zon” van Frouke van Zomeren
bij Zeilcollege Aanloophaven / Kooizand 70, Huizen. (www.kleinezon.nl)

Gratis openlucht middagvoorstelling voor kinderen 4-8 jaar
in samenwerking met Brugfeest Zeilcollege Huizen en Stichting Kunst & Cultuur Huizen.

BRUGFEEST HUIZEN N.H.

18:00 – 23:00 uur BRUGFEEST HUIZEN N.H.
Brugfeest met Janne Schra, Leine en Stan Diego

Het Brugfeest wordt dit jaar gehouden op zaterdag 16 juni en biedt deze keer drie singersongwriters
en twee bands van eigen bodem. Bij zonsondergang, vanaf het drijvend podium op de meest intieme locatie van Huizen gaat dit spetterende feest zich voltrekken: De Aanloophaven bij het Zeilcollege in Huizen. De term ,,klein Lowlands” is al gevallen. Onverbiddelijke publiekstrekkers gaan een geweldig programma neerzetten, zoals Janne Schra (Schradinova/Room Eleven), de zangeres Leine (Happy Camper), Never Cry Wolf, Bombay Showpig en David Pino (El Pino & the Volunteers). Janne Schra heeft al jaren een klinkende naam in binnen- en buitenland. De zangeres brak door met haar band Room Eleven. Na de release van de CD ´Six White Russians and a Pink Pussycat´ in 2006 ontving ze in rap tempo gouden en platina platen, won een Zilveren Harp, nam de CD ´Mmm..Gumbo?’ op in New York en trad met veel succes op in verre landen als Canada, Japan en Zuid-Afrika. Onder de nieuwe naam Schradinova brak er een experimenteler hoofdstuk aan. Met de excentrieke Zweedse producer Johan Lindström maakte het veelgeprezen album ‘India Lima Oscar Victor Echo You’. Haar nieuwe CD onder haar eigen naam zal in september uitkomen. Op het Brugfeest wordt Janne begeleid door de vijfkoppige band Never Cry Wolf.

Muzikaal avontuur
De singer-songwriter Leine neemt de bezoeker van het Brugfeest mee in een lyrisch muzikaal avontuur vol gevoel, afwisseling en melancholie. Haar krachtige warme stem, de sterke melodieën en interessante composities maken dat Leine een eigenzinnig en verfrissend geluid heeft. In 2011 won ze een Edison met Happy Camper. Stan Diego van Never Cry Wolf is inmiddels een muzieklegende.
Deze Zuid-Amerikaanse singer-songwriter wordt al jaren omgeven door een bepaalde mystiek. Even leek hij een van de vele gevallen engelen van de muziekbusiness te worden, maar hij kwam terug nadat hij in het kleine Mexicaanse dorpje Tonatico een gloednieuw album had opgenomen met gitarist/producer Paul Willemsen (van Zuco 103 en Lefties Soul Connection). Zijn specialiteit is de soul-volle popsong. Stan Diego was o.m. te zien op het Eurosonic-Noorderslag Festival en toerde door Canada en trad op tijdens het Ollin
Kan Festival in Mexico-Stad. Op de televisie was hij in 2009 te zien in de serie ‘In a Cabin With’ op Nederland 2.

David Pino
Een andere singer-songwriter is de aanstekelijke David Pino. Ook hij kiest het ruime sop richting het drijvend podium in de Aanloophaven. David Pino is de oprichter van El Pino & The Volunteers. Hij schrijft prachtige liedjes en zal daarvan een aantal van zijn beste stukken laten horen samen met het brein achter Happy Camper, the one and only Job Roggeveen. Bombay Showpig is een Nederlands Indierock duo en bestaat uit gitarist Mathias Janmaat en drummer Linda van Leeuwen. Na het uitbrengen van hun eerste EP ‘Baby It’s a Face’ hebben ze in Nederland, maar ook in België en in de Balkan rondgetoerd. Dit jaar is het duo een nieuwe weg ingeslagen met nieuwe nummers en door zelf de lead-vocalen op zich te nemen. Het Brugfeest op 16 juni is zoals altijd gratis toegankelijk en begint om 18.00 uur.
Plaats van handeling Aanloophaven op het terrein en water van het Zeilcollege, Kooizand 70 in Huizen.
Zie ook:  http://brugfeest.tumblr.com

Topsport en recreatieve activiteiten

De dag staat bol van topsport en recreatieve activiteiten en de publiekstrekkers zullen zijn de wedstrijden
van het dames en heren Beachvolleybal die uitkomen in de 1ste, 2de en 3de divisie van de landelijke competitie.
(www.huizenbeach.nl)